CT (Cross Trening) je vadbeni program za krepitev moči in vzdržljivosti, namenjen mladostnikom v starosti od 10 do 17 let. Program združuje letom prilagojene vaje z utežmi in gimnastične vaje ter visokointenzivno vadbo, kar zagotavlja optimalno telesno pripravljenost. Vključuje učenje pravilnih tehnik izvajanja vaj z utežmi pod budnim očesom usposobljenih inštruktorjev, hkrati pa se osredotoča tudi na osnovne gimnastične vaje za izboljšanje motoričnih sposobnosti in gibljivosti.

Z redno vadbo se izboljšajo rezultati na naslednjih 10 področjih: srčno-žilna in dihalna vzdržljivost, telesna vzdržljivost, moč, gibljivost, eksplozivnost, hitrost, koordinacija, agilnost, ravnotežje in preciznost.

Poleg tega vadba pozitivno vpliva na samopodobo in samozavest mladostnikov. Daje jim fizično in mentalno moč za lažje premagovanje ovir, s katerimi se srečujejo tako med vadbo kot v vsakdanjem življenju. Z vajami, ki so prilagojene vsakemu posamezniku, je program CT Teens prava izbira tako za mladostnike, ki se že ukvarjajo s katerim od športov, kot tudi za tiste manj aktivne.

 

crossfit_teens_kids

 

Mladostniki, ki so že športno aktivni in želijo biti korak pred konkurenco, lahko s pomočjo CT vadbe povzdignejo svoje sposobnosti na višjo raven. Večina vadb za mladostnike se osredotoča na posamezen šport, kar lahko vodi do kronično preobremenitvenih poškodb. Poleg tega mladostniki pri tovrstnih vadbah razvijajo samo določene spretnosti. Nasprotno pa je program CT Teens namenjen razvoju vsestranskih športnikov, ki bodo blesteli v kateremkoli športu ali pri kateremkoli fizičnem opravilu, s katerim se lahko srečajo na svoji poti.

Mladostnikom, ki niso športno aktivni, bo program pomagal privzgojiti zdrave življenjske navade ter jih spodbudil k aktivnejšemu življenju. Glavni cilj programa je prepričati mladostnike, da je telesna vadba lahko zabavna, in jim pomagati razviti pozitivno samopodobo. Ker se mladi dandanes soočajo s številnimi pritiski in stresom, se bodo v okviru programa CT Teens seznanili tudi s pomenom zdravega življenjskega sloga in pravilne prehrane. Razvili bodo pozitiven odnos do svojega telesa, izboljšali kognitivne sposobnosti, se z učenjem pravilnega izvajanja vaj izognili poškodbam in razvijali ekipni duh. Program ni namenjen le telesni vadbi, ampak je poudarek tud na osredotočenosti, vztrajnosti, predanosti in motivaciji ter ohranjanju zdravja in dobrega počutja mladostnikov na zabaven način v sproščenem okolju in v družbi vrstnikov.

Otroci so v programu razdeljeni v homogene skupine, ki so formirane glede na starost in sposobnosti otrok.